Sjamanisme: Wat is Sjamanisme?

Een wijze van leven en helen in verbinding met de natuur

Sjamanisme is de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent. Tegenwoordig omarmen steeds meer mensen sjamanisme als een praktisch spirituele levenswijze: leven in harmonie met jouw ware natuur.

Het woord sjamaan komt van de Tungus-stam in Siberië en betekent ‘iemand die in het donker ziet’ of ‘hij/zij die weet’. Sjamanen, mannen en vrouwen, zijn de genezers, dokters, priesters, psychotherapeuten, mystici, verhalenvertellers, de begeleiders van ceremonie en de zieners. Ze zijn verantwoordelijk voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spiritwereld.

Volgens het sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke, emotionele of mentale ziekte of pijn. Iemand heeft iets te veel intrusions) of iets te weinig (zielsverlies of krachtverlies). Een sjamaan of sjamanistisch practitioner heelt de spirituele oorzaak van ziekte of pijn met hulp van zijn krachtdieren en spirithelpers.

Sjamanisme

“Souls wander the universe
Lost or stolen
Cut off from loved ones
Split off from love
Gently, carefully
We call them back to us
Searching for them in dark corners
Blowing them to life
With our breath
We welcome
Them home”

– Ellen Jaffe Bit

Sjamanistische healing

Als sjamanistisch practitioner werk ik direct samen met mijn helpende Spirits om de spirituele oorzaak van ziekte en pijn te helpen helen met verschillende methoden.

Ik leer je je eigen rituelen te creeren om jezelf te beschermen, in je Kracht te kunnen blijven.

Nieuw: Sjamanistisch werken met Systemic Rituals

Aspecten van opstellingen en sjamanisme naast elkaar gebruikt. De voorouders als een nabije en belangrijke bron van kracht.
Workshops: zie aankondiging bij Evenementen.
Wanneer kies je voor een opstelling? Bij klachten als depressie, chronische vermoeidheid, problemen met (familie), trauma, overerfd trauma en stress, relatieproblemen, verborgen verlies/verdriet.
Trainingen volg ik bij: Susanne Hazen, die persoonlijk opgeleid is door Daan van Kampenhout. Eerdere opleidingen bij het Instituut voor parapsychologie in Utrecht.

Dood en Sterven:

In onze materialistisch ingestelde wereld verstaan we ditniet meer. De dood is het einde van ons fysieke bestaan. Er is het grote onbekende of er is niets. Of er zijn een hemel en een hel. Dat laatste boezemt streng opgevoede christenen vaak vrees in op het moment dat zij beseffen, dat hun tijd gekomen is om te sterven. En als gevolg hiervan zijn we als de dood voor de dood.

Het idee om de dood te beschouwen als een initiatie, een overgang, een loslaten van het oude en omarmen van het nieuwe, maakt ons ervan bewust dat we in ons leven al heel veel initiaties hebben meegemaakt. Bij elke nieuwe fase moeten we iets loslaten en is sterven vanuit dit standpunt gezien het grote loslaten.

Helpen bij sterven:

Mensen op de rand van het leven zijn meer open en willen vaak wel troost en hulp ontvangen. Als iemand ernstig ziek is, is de sluier naar de andere wereld al dunner en vaak zien mensen  in dat stadium al spirits. Mensen zien vaak al gestalten van geliefden.

Een sjamanistische reis kan op afstand voor iemand worden gemaakt. Je maakt in overleg een afspraak voor een tijdstip waarop gereisd wordt. Daarna ontvang je een mail met waarnemingen en bevindingen en het verhaal. Ook kunnen we alles telefonisch bespreken.

“Natuurlijk, groei gaat twee kanten op! Een boom die naar boven wil, naar het licht, moet ook de diepte in, de duisternis in. En zo is het ook met ons. Onze onstuimige verlangens vragen van ons om uit te reiken naar het licht, maar ook om de kelders van ons bestaan in te durven gaan en daar te wortelen, te aarden.”