Sjamanisme: Wat is Sjamanisme?

Een wijze van leven en helen in verbinding met de natuur

Sjamanisme is de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent. Tegenwoordig omarmen steeds meer mensen sjamanisme als een praktisch spirituele levenswijze: leven in harmonie met jouw ware natuur.

Het woord sjamaan komt van de Tungus-stam in Siberië en betekent ‘iemand die in het donker ziet’ of ‘hij/zij die weet’. Sjamanen, mannen en vrouwen, zijn de genezers, dokters, priesters, psychotherapeuten, mystici, verhalenvertellers, de begeleiders van ceremonie en de zieners. Ze zijn verantwoordelijk voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spiritwereld.

Volgens het sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke, emotionele of mentale ziekte of pijn. Iemand heeft iets te veel intrusions) of iets te weinig (zielsverlies of krachtverlies). Een sjamaan heelt de spirituele oorzaak van ziekte of pijn met hulp van zijn krachtdieren en spirithelpers.

Sjamanisme

Sjamanistische healing

Als sjamaan of een sjamanistisch practitioner werk ik direct samen met mijn helpende Spiritsom de spirituele oorzaak van ziekte en pijn te helen met verschillende methoden.

 1. Power Animal Retrieval
  Een sjamanistische reis om de verloren kracht van iemand te vinden en te helen.
 2. Soul Retrieval
  Ik spoor tijdens een sjamanistische reis verloren zieldelen op en breng ze terug bij de betreffende cliënt.
 3. Sjamanistische Extractie
  Door middel van extractieverwijder ik  spirituele blokkades.
 4. Psychopompos
  Als begeleider van overleden zielen, helpt de sjamaaan via een psychopompos-ceremonie de zielen van overleden mensen oversteken naar een aangename en vredige plek. Met deze ceremonie kun je ook een huis of een stuk land reinigen van de nog dolende zielen en de energie herstellen met behulp van verschillende methoden.
 5. Werken met Rituelen en Ceremonie
  Het leren werken met de sjamanistische helingsmethoden helpt bij het herstellen van de balans in je leven, waardoor passie en zingeving terugkeren en je een gezonde levensstijl, gezonde relaties en een positieve toekomst voor jezelf kan realiseren. Je ontdekt hoe je in alle opzichten een harmonieus en betekenisvol leven kan leiden.

Dood en Sterven:

In onze materialistisch ingestelde wereld verstaan we ditniet meer. De dood is het einde van ons fysieke bestaan. Er is het grote onbekende of er is niets. Of er zijn een hemel en een hel. Dat laatste boezemt streng opgevoede christenen vaak vrees in op het moment dat zij beseffen, dat hun tijd gekomen is om te sterven. En als gevolg hiervan zijn we als de dood voor de dood.

Het idee om de dood te beschouwen als een initiatie, een overgang, een loslaten van het oude en omarmen van het nieuwe, maakt ons ervan bewust dat we in ons leven al heel veel initiaties hebben meegemaakt. Bij elke nieuwe fase moeten we iets loslaten en is sterven vanuit dit standpunt gezien het grote loslaten.

Helpen bij sterven:

Mensen op de rand van het leven zijn meer open en willen vaak wel troost en hulp ontvangen. Als iemand ernstig ziek is, is de sluier naar de andere wereld al dunner en vaak zien mensen  in dat stadium al spirits. Mensen zien vaak al gestalten van geliefden.

Een sjamanistische reis kan op afstand voor iemand worden gemaakt. Je maakt in overleg een afspraak voor een tijdstip waarop gereisd wordt. Daarna ontvang je een mail met waarnemingen en bevindingen en het verhaal. Ook kunnen we alles telefonisch bespreken.

“Natuurlijk, groei gaat twee kanten op! Een boom die naar boven wil, naar het licht, moet ook de diepte in, de duisternis in. En zo is het ook met ons. Onze onstuimige verlangens vragen van ons om uit te reiken naar het licht, maar ook om de kelders van ons bestaan in te durven gaan en daar te wortelen, te aarden.”