Project omschrijving

stembevrijding

Wat is stembevrijding eigenlijk?

Onze stem is onlosmakelijk verbonden met ons lichaam en met onze ziel. Wekunnen met de stem uitdrukking geven aan wie we zijn. Het gaat daarbij niet om mooi zingen, maar om klank te geven aan datgene wat in jou op dit moment het meeste waar is. Stembevrijding is zingen vanuit je ziel.

De adem speelt een belangrijke rol bij het zingen. We werken met de adem en met de stem. Je hoeft niet te leren anders te ademen, maar je leert je eigen ademhaling beter kennen en ervaren.

En ook:

Het is een wijdverbreid misverstand dat zingen een vaardigheid is die sommigen wél en anderen niet kunnen aanleren. Zingen is een natuurlijk fenomeen, het is natuurlijker dan spreken. Je hoeft dus niet je best te doen om zo goed mogelijk te zingen. Je kunt al zingen. Jouw lied vertelt  wie jij bent, niemand kan jouw lied beter zingen dan jij. Over die moeiteloze, eenvoudige manier van zingen gaat stembevrijding.

Voor wie?

Voor iedereen die problemen heeft met de eigen kracht, moeite heeft om zichtbaar en hoorbaar te zijn, stotteren, kuchen, heesheid, moeite met voelen, fysiek of emotioneel uit balans is. En natuurlijk ook voor mensen die zich al heel voelen en blij en tevreden en “gewoon” plezier willen maken met de eigen stem.  Klank maken geeft vreugde, vrede en verbinding!

Een ieder wil gezien en gehoord worden. Jouw Ziel wil zingen! Herken jij die wens, dat diepe verlangen jezelf te laten horen? Je bent van harte welkom!

Ik ben werkzaam als medium/ holistisch therapeut en counselor, en o.a. door Jan Kortie opgeleid tot stembevrijder. Ik ben van jongs af aan helderhorend en -voelend en( h)erken verborgen emoties in ieder mens.

Je bent welkom, ongeacht je eigen of andermans oordeel over je stemkwaliteit.

Ademen en bewegen
Wel zingen maar niet je best doen om te willen zingen
Minder doen, meer luisteren
Verlangen in plaats van willen
Stromen in plaats van forceren
Genieten in plaats van presteren

Mogelijkheden

  • Individuele sessie stembevrijding: van een uur of anderhalf uur.. In een veilige omgeving leer je contact te maken met je fysieke blokkades en hoe je adem en je stem kunnen helpen je ervan te bevrijden. Geeft meer ruimte en vitaliteit, en vreugde.

  • Workshops voor groepjes van twee of meer personen: prijs afhankelijk van de locatie, in overleg.

  • Mantra zingen. Mantra- en meditatie avonden- op aanvraag.

  • Voor kinderen: het kan helend zijn voor ook heel jonge kinderen om klank te leren geven aan wat er is, zoals verdriet of rouw. Hooggevoelige en mediamieke kinderen kunnen gestimuleerd worden te aarden d.m.v. fysieke oefening(spel) en zingen, en met allerlei instrumenten te spelen.
  • Meer workshops: wil je met je team, familie, vrienden of partner eens iets anders doen? Maak vrijblijvend een afspraak om een relatieworkshop stembevrijding te doen. Met elkaar zingen, voor elkaar zingen geeft verbinding!

Ik kom al een aantal jaar bij Carla, voornamelijk voor gesprekken en stembevrijding, maar ook voor bio-resonantie testen en voetreflexologie. Daarnaast neem ik soms deel aan activiteiten die Carla organiseert zoals mantra zingen en het klankkleurkoor. Dit alles in een persoonlijke, prettige omgeving.

Het meest bijzondere aan Carla vind ik dat zij heel intuïtief werkt. Geen vooropgesteld behandelplan volgens een vast protocol. Carla luistert heel goed en bepaalt samen met mij waar op dat moment behoefte aan is. De ene keer is dat een actieve sessie met stem, een andere keer een stille, meditatieve sessie.

Tijd speelt geen rol, er is iemand die echt en oprecht aandacht voor mij heeft. Dat voelt iedere keer opnieuw als een cadeautje.

Met hulp van Carla ben ik mijn eigen stem aan het herontdekken. Dat gun ik iedereen.

Ina

Mantra zang en koor-zang:

  • Mantra-zang: Samen Mantra’s zingen uit alle delen van de wereld met allerlei mooie en of gewijde muziek. Ook in het Sanscriet. Ondersteuning van muziekinstrumenten zoals de Tanpura, de shruti-box, het harmonium.

MANTRA
Asatoma sat gamaya
Tamasoma jyotir gamaya
Mrityorma amritam gamaya
Lead us from untruth to truth
Lead us from darkness to light
Lead us from dead to eternity
AUM
Lokah samasta
Sukhino Bhavantu
May all beings everywhere be happy and free