Carla de Brave

Het bos in, alleen, om stil te zijn, contact te maken met de natuur, de bomen, de vogels en de planten – ik deed het vroeger als puber en ik doe het nu weer. Ik pakte dat weer op tijdens jaren van ziekte en vermoeidheid, als alles te veel werd. Ik leerde weer wat goed voor jezelf zorgen inhoudt. In die jaren heb ik veel moeten loslaten maar die jaren hebben mij ook veel gebracht. Ik gaf me over en besloot om verder te gaan met alles wat er is, met compassie voor mezelf. Ik ben therapeut met hart en ziel en ben elke keer weer blij als ik anderen, die een (chronisch) ziekteproces doormaken, mag helpen helen. Want het gaat niet om genezen alleen! Het gaat eerst om helen, verzachten, loslaten. Oude trauma’s opruimen. Gezien en gehoord worden. Daar zijn kleine stapjes voor nodig. Iedereen is uniek; geen enkel lichaam reageert hetzelfde op middelen, kruiden, voeding of andere therapievormen. Protocollen zijn er voor standaardmensen en die bestaan niet. Ik kijk naar jou als mens en wat jij nodig hebt.

Carla de Brave
Carla de Brave

Start en opleiding

In 1993 begon ik met een opleiding voetreflexoloog en ik kon meteen aan het werk. Ik ging me helemaal wijden aan mijn eigen praktijk, aan huis. Velen hebben hun verhaal verteld, terwijl ik hun voeten behandelde. Wat waren er fijne gesprekken en wat een mooie ontwikkeling was dat. Ik werd er zelf beter van. Merkte dat ik steeds beter kon voelen wat er bij de ander dwars zat en kon adviseren. Nog steeds is voetreflexwerk zo mooi om te doen! Daarna volgden vele opleidingen, cursussen, trainingen en workshops. Om te leren, te ervaren, mezelf en anderen te kunnen helpen.

Loslaten en transformeren

In 2014 bleek de ziekte ME die ik had, een chronische Lyme-infectie te zijn. Ik was samen met mijn partner Asyra-bio-resonantietherapeut was geworden. De Lyme-infectie bleek duidelijk uit metingen bij mijzelf. Ik heb, met veel tranen, veel moeten loslaten. Met behulp van Ayurvedische kruiden en behandelingen ben ik opgeknapt. Niet meer de oude, dat niet, maar wel een transformatie naar een nog gevoeliger persoon met compassie voor mezelf en iedereen. Ik merk dat ik steeds meer kan helderzien, -horen, -voelen en -ruiken.

Als een Phoenix uit de as

Een periode van volkomen terugtrekken, in pijn en depressie, deed mij op een moment inzien dat ik zo niet meer verder wilde leven. Een kantelmoment. Als de vuurvogel Phoenix liet ik het oude ik sterven en heb ik de as achter gelaten. Met een enorme krachtsinspanning besloot ik om verder te gaan met alles wat er is, in overgave, met compassie voor mezelf. Dus: grenzen aangeven, meer rust nemen, nee zeggen, goede voeding, massages, veel de natuur, het groen in. Emoties uiten door middel van zang, dans, tekenen en schilderen. Veel beweging nemen. En soms ook gewoon helemaal niets doen, niets moeten van mezelf.

Advies op maat

Inmiddels werk ik weer in mijn praktijk. Ik ontvang cliënten en kan iedereen een warm welkom geven. Ik geef specifieke energetische behandelingen en adviezen. Ik zing met groepjes. Werk steeds vaker met mensen die vechten met (het ontgiften van) Lyme (en andere infecties), vaak door bioresonantie-onderzoek en precies het juiste persoonlijke, op maat gemaakte advies aan te reiken. Zowel voor het fysieke lichaam als voor de mind, de emoties en voor de ziel.

Helen

Ik heb veel moeten veranderen in mijn werkwijze, praktijk en persoonlijk leven om te kunnen blijven functioneren als helper. Helen is voor mij van meer waarde dan genezen. Helen kun je op veel manieren doen. En helpen helen is voor mij genezend. Leven en werken geven mij de mogelijkheid om de vele vaardigheden en kennis over te dragen. Fijn om les te geven, met groepen en groepjes te werken, maar ook een-op-eensessies zijn altijd bijzonder. Waardevolle momenten zijn er altijd met cliënten en cursisten. Dat is mijn leven, mijn werken en dat wil ik nog lang blijven doen!

Ik ben er voor jou

Overigens: als ervaringsdeskundige ben ik inmiddels ook Lyme-behandelaar/coach. Er is een verdieping ontstaan in het begrip Lyme, het omgaan met de diverse klachten en het werken met de spirituele dimensie ervan. Ik ben er voor jou als je zogenaamde vage klachten hebt (houdt), fysieke klachten en/of psychische/emotionele. Als je een diagnose Lyme hebt gekregen, geen Lyme-diagnose hebt, maar wel voelt dat je jezelf niet bent en je ziek en uitgeput voelt, als je post-Lyme hebt door antibiotica-inname, als je spijsverteringsklachten, uitslag, pijn, reuma, artritis, Parkinson of Alzheimer of kanker hebt. Vele van deze ziekten zijn in oorsprong een Lyme-besmetting. Het is een multisysteemziekte, die op verschillende organen problemen veroorzaakt en vele gezichten en gedaanten van andere ziekten aanneemt.

Opleidingen, cursussen, workshops, trainingen op gebied van:

 • voedingsleer/orthomoleculaire geneeskunde
 • paranormale geneeswijzen
 • energiewerk, magnetiseren
 • innerlijk kind-werk en regressie
 • Ayurveda geneeskunde
 • yoga
 • meditatie
 • counseling
 • Ayurvedische massages en reinigingsbehandelingen en kuren
 • stembevrijding
 • bioresonantietherapie
 • sjamanistisch werken
 • droomwerk
 • mantrazang, klassiek en improviserend zingen
 • muziek

Voel je welkom en veilig in mijn praktijk Clarity voor natuurlijke geneeswijzen.

Bel me voor informatie, als je eerst mijn stem wilt horen en een afspraak wilt maken.

Maak een afspraak
Carla de Brave
Toen ik contact zocht met Carla, wist ik eigenlijk nog niet zo goed wat ik met haar wilde bespreken. Ik wist alleen dat er iets was wat mij in de weg zat, waardoor ik mij vaak zo opgejaagd en onrustig voelde, maar ik kon er maar niet achterkomen wat dat was.
Ik heb eerst een intakegesprek met Carla gehad, waarbij ze uitgebreid de tijd nam om mij mijn verhaal te laten doen. Dat was sowieso al heel prettig, om weer een keer te kunnen praten en gehoord te worden.
Na deze intake adviseerde Carla mij terug te komen voor een een Sjamanistische consult/ sessie.
Ik heb besloten om dit te gaan doen, deels uit nieuwsgierigheid en deels in de hoop dat we misschien zouden kunnen achterhalen wat mij nog in de weg stond om rustiger door het leven te gaan.
Toen ik bij haar kwam voor de trancereis, hebben we eerst rustig gepraat en nogmaals besproken wat het precies was wat we wilden gaan onderzoeken. Daarna ging ik op een bed liggen en begon Carla aan de trancereis. Het eerste deel van de reis was heel onrustig en zo voelde ik mij toen ook, maar daarna kwam er rust over me heen en voelde ik me bijna in slaap vallen. Carla had dat ook zo ervaren, het laatste deel van de reis was heel mooi en ontspannen. Het bleek inderdaad dat ik bepaalde dingen uit het verleden nog steeds met mij meedroeg, die me belemmerde om voluit te leven en te voelen. Carla heeft ervoor gezorgd dat ik hier op een mooie manier afscheid van kon nemen en heeft ook bepaalde negatieve energieen bij mij weggenomen. Sinds dat ik bij haar ben geweest kan ik veel beter en dieper ademhalen en voel ik me veel meer ontspannen. Het opgejaagde gevoel is eindelijk weg, ik voel me echt bevrijd. Hier ben ik Carla dan ook heel dankbaar voor. Ik zou het zeker anderen aanraden die het gevoel hebben ergens mee te zitten, of om bepaalde vraagstukken in het leven opgelost te krijgen. Daarnaast is het ook heel interessant om een keer zo’n trancereis te mogen ervaren, er gaat letterlijk een andere wereld voor je open…
Anoniem