Project omschrijving

Chakra-healing

Chakra-healingChakra’s zijn de centra van activiteit. Alles wat je doet, ziet, meemaakt en ervaart, doe je met deze zeven centra en alles wordt daar ook opgeslagen. Van hieruit groeit de mens en vergroot hij zijn mogelijkheden. Alle organen van ons lichaam zijn aangesloten op deze zeven centra en hebben daarmee een wisselwerking. Problemen binnen de chakra’s kunnen dus o.a. orgaanproblemen opleveren en de therapeut helpt de balans weer te herstellen.

Elke chakra heeft een eigen kleur

De circulatie in een chakra brengt een kleur teweeg. Deze kleur is een weerspiegeling van de vibratie in het chakra. Elk chakra heeft zijn eigen kleur. Hoe helderder de kleur, des te beter is de werking van het chakra. Chakra’s zijn geen kleine zelfstandige energiecentra in het grote energiesysteem. Je kunt ze beschouwen als energiecentra die dezelfde informatie krijgen maar allemaal anders op deze informatie reageren, afhankelijk van hun verschillende taken. Het is als klanken die samen tot een muziekstuk worden en harmonie of disharmonie in een melodie teweegbrengen. Al onze chakra’s beïnvloeden elkaar.

Balans herstellen

De behandeling richt zich op blokkades door trauma’s in deze verschillende energiecentra in het menselijk lichaam. De therapeut herstelt de balans in de energiecentra gerevitaliseerd onder andere door het opleggen van helende handen (magnetiseren), het leggen van edelstenen/mineralen (kleur), visualisatie (kleur), meditatie en mantra-zang. De therapie omvat voetzool- en handreflexzonemassage (met passende etherische oliën). Ik gebruik steeds vaker ook bio-resonantie om door middel van frequenties de chakra’s te helpen helen.

“Als je een muur van weerstand in jezelf opbouwt,
dan zal die muur continue worden geteisterd
door dingen die ‘niet zouden moeten gebeuren’.
Zonder die muur is er enkel de transparante ruimte
waarin de dingen kunnen komen en gaan
zonder een spoor achter te laten.”

– Erik van Zuydam